Christen zijn anno … NU!

Christen zijn anno ... NU!

Wat zou Jezus anno nu tegen ons willen zeggen?

Het geloof lijkt in deze tijd steeds minder te worden en de gang naar de kerk is niet meer vanzelfsprekend. Door de wetenschap komen we steeds meer te weten over de aarde en de mens. Wetenschap en religie staan niet haaks op elkaar, maar vullen elkaar juist aan. Religie wilt echter diepere waardes aanreiken en heeft te maken met LIEFDE. Het diepste verlangen van ieder mens is namelijk om geliefd te worden. Als christenen is het onze taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich een geliefd kind van God mag voelen. IEDEREEN is namelijk een kind van God.

Helaas zien we dat vele mensen zich op aarde niet geliefd voelen. Ethische kwesties zoals bijvoorbeeld genderneutraliteit en het homohuwelijk spelen een grote rol. We worden al snel in hokjes geplaatst, de politieke- en geloofsverdeeldheid wordt steeds groter en terroristische aanslagen komen steeds dichterbij. Het is onze taak als christenen om eenheid te brengen waar verdeeldheid is. We zijn geroepen om uit te dragen dat ieder mens geliefd is!

Spreekt dit je aan? Wil je samen met andere jongeren nadenken en discussiëren over de ethische kwesties die vandaag de dag een rol spelen, maar ook hoe wij samen de boodschap van Jezus anno nu kunnen uitdragen? Kom dan naar dit weekend waarin we door diaconie, gebed en spel elkaar mogen ontmoeten.

Winterweekend folder

 

delen

Recommended Posts