Wie zijn wij?!

In 1985, het jaar dat Paus Johannes Paulus II naar Nederland kwam, heeft een groep gelovige jongeren de handen bij elkaar gestoken om weekenden voor andere jongeren te organiseren.
Tijdens deze weekenden stonden het geloof en de lieve van God centraal. Natuurlijk was er ook tijd voor ontmoeting, ontspanning, sport- en spel en andere leuke activiteiten. Gezelligheid ontbrak zeker niet op de weekenden van het Jongeren Platform.

De jongeren van de jaren ’80 zijn volwassen geworden en het Jongeren Platform is mondjesmaat uitgedoofd. Helaas is de oude garde “te oud” om nog weekenden te organiseren voor jongeren.
Een aantal kinderen van “oude garde” hebben het Jongeren Platform weer opgepakt; JP II ofwel Jongeren Platform Bisdom Roermond II is een feit!
Op 2 december 2012 is het Jongeren Platform II Bisdom Roermond opgericht. Ook wij organiseren, net als het Jongeren Platform in de jaren ’80, weekenden voor (gelovige) jongeren. Weliswaar wel in een geheel nieuw jasje.

Het vernieuwde Jongeren Platform II Bisdom Roermond bestaat uit een aantal katholieke jongeren die samen zijn gekomen vanuit de zomerkampen van het Bisdom Roermond.

Als katholieke jongeren vertegenwoordigen wij, samen met jeugd- en jongeren medewerkster van Bisdom Roermond, jongeren uit Limburg en omstreken. We organiseren twee keer per jaar weekenden voor jongeren, waarin we met z’n allen samenkomen om God’s liefde te mogen ervaren en veel lol met elkaar hebben.
Ons motto luidt; “Voor jongeren, door jongeren!”